Waterrecreatie

Zwembaden
Zwembad De Dolfijn is het Hoogeveense zwembad dat bestaat uit een overdekt instructie-, wedstrijd- en recreatiebad. In de zomermaanden kan je buiten genieten van de ligweide en het peuterbad.

Zwembad de Waterlelie in Zuidwolde is een groot buitenzwembad met twee verwarmde zwembaden en een peuterbad. Het zwembad bevindt zich ongeveer 7 kilometer ten zuiden van het centrum van Hoogeveen. Zowel met de fiets als met de auto is dit zwembad uitstekend te bereiken.

Recreatieplas
Schoonhoven is de dichtsbijzijnde recreatieplas. Op ongeveer 7 kilometer ten zuidoosten van Hoogeveen vind je dit prachtig aangelegde zwemplas met mooie zandstranden. Ook kan je in het gebied rond deze plas ontzettend mooi wandelen en fietsen. Buitenactiviteiten zoals kanovaren, waterfietsen en GPS speurtochten zijn ook mogelijk in Schoonhoven.

Kanalen
Omdat de hele provincie Drenthe beschikt over veel kanalen is het goed mogelijk om per boot de provincie te ontdekken. De Hoogeveense Vaart is een belangrijke verkeersader in de Drentse scheepsvaart en loopt door Hoogeveen. De Hoogeveense Vaart is onder andere een onderdeel van de Drentse Turfroute. Voor meer informatie over recreatie op en aan het water klik je hier.

Passantenhaven
Hoogeveen heeft een prachtige aanlegplaats voor de recreatievaart. De passantenhaven aan de Hoogeveensche Vaart bij het Zuiderpark is voorzien van alle voorzieningen en ook nog eens perfect gesitueerd, vlakbij het centrum.
De passantenhaven heeft een aanlegsteiger van honderd meter. Daarnaast is er een toiletgebouw, een watertappunt, stroomvoorzieningen en verlichting. Ook wordt bij de passantenhaven een verwijsbord geplaatst naar het centrum. De recreatievaart in de Hoogeveensche Vaart is enorm gestegen sinds de opening van het Koning Willem Alexander Kanaal (de Veenvaart), waardoor het mogelijk is van Zuidoost-Drenthe naar Duitsland en Groningen te varen.