Toerisme & recreatie

Onder binnen- en buitenlandse toeristen is de provincie Drenthe enorm in trek. Hoogeveen is gelegen in het zuidwesten van Drenthe. De omgeving van Hoogeveen is een perfecte uitvalsbasis voor toeristen die de provincie willen ontdekken. De prachtige fiets- & wandelroutes creëren een gevoel van vrijheid waardoor toeristen jaarlijks met veel enthousiasme terugkeren. Bekijk bijvoorbeeld eens de Oude Diep wandelroute of de Rosenboom fietsroute, gebaseerd op het boek Publieke Werken van Thomas Rosenboom.

Bij Tourist Info Hoogeveen zijn verschillende wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Kom gerust eens langs!

Overnachten in omgeving Hoogeveen
De vele campings, boerencampings, minicampings, bed en breakfasts, hotels en vakantieparken in de omgeving van Hoogeveen zorgen ervoor dat uitstapjes op fietsafstand zijn. Neem contact op met Tourist Info Hoogeveen als u hier meer over wilt weten. Het telefoonnummer is 0528-291177.

Camperplaatsen in centrum Hoogeveen
In het centrum van Hoogeveen zijn een viertal camperplaatsen aangelegd op De Markt. Camperaars kunnen er maximaal drie keer 24 uur staan, voor € 8,50,- per nacht. De camperlocatie heeft een stroom- en watervoorziening.