Thuis tips


Het kabinet heeft bekend gemaakt dat alle scholen voorlopig sluiten. Wij verzamelen de tips om zinvol de dag door te komen met kinderen.
We verwachten dat als de school van je kind langere tijd dicht is, dat de school voor de basisvakken vast gaat zoeken naar een structurele oplossing in samenwerking met de uitgevers van methodes. Volg daarover de berichtgeving van school.
Zie onderstaande tips dan ook als een aanvulling daarop.

Leren

 • Heutink voor thuis https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/thuis-leren-als-de-school-dicht-is/page/1528/ Heutink heeft de oefeningen die voor aankomende schoolweek gepland staan voor elk vak digitaal beschikbaar gemaakt. Jouw kind kan deze oefeningen in plaats van in de klas nu gewoon thuis maken. Weet je niet zeker welke lesmethode jouw school gebruikt? Informeer bij de leerkracht.
 • Squla https://www.squla.nl/home-nl Op de website van squla kun je kosteloos enkele leerspelltjes doen. Met een betaald abonnement kunnen kinderen met een laptop of tablet hier zelfstandig en op niveau werken.
 • https://schooltv.nl/ > filmpjes die ze tijdens de les ook bekijken, leuke tools en opdrachtjes.
 • Wij Leren kennisplatform voor het onderwijs
 • Bomberbot biedt kosteloos volledig uitgewerkt lesmateriaal om op een leuke en eenvoudige manier invulling te geven aan digitale geletterdheid op school.Geschikt voor groep 5 t/m 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van de middelbare school.
  De toegang wordt automatisch beëindigd wanneer scholen hun deuren weer openen. Je hebt geen voorkennis nodig.https://bomberbot.com/nl/thuis/
 • Aan huis gekluisterd met de kids. Frankwatching zet 22 educatieve en verantwoorde tips voor je op een rij waarmee je je kinderen kunt bezighouden. Ze kosten niks en ze leren er ook nog iets van.
  https://www.frankwatching.com/archive/2020/03/17/educatief-tips-gratis-online-kinderen/ 
 • Rekentafels Jongleren. Via 20 filmpjes van 6 minuten leren kinderen vanaf groep 5 leren om met 3 ballen te jongleren. Tegelijkertijd oefenen ze de rekentafels.
  De rekentafeloefening kan ook vervangen worden door ander oefeningen. Bijvoorbeeld; deelsommen, het opzeggen van de hoofdsteden of Engelse woordjes.
  http://www.calozwolle.nl/?portfolio=rekentafels-jongleren
 • De kinderuniversiteit Noord-Nederland laat leerlingen op jonge leeftijd kennis maken met wetenschap, de wetenschappelijke methode en de universiteit in het algemeen.
  Wat is wetenschap, en wat doet een wetenschapper nu eigenlijk? In deze interactieve online lessenserie over duurzaamheid komt elke week een andere wetenschapper aan het woord die je meeneemt in zijn of haar onderzoek.
  https://www.facebook.com/327172400812291/posts/1286683601527828/
 • Online oefenen voor alle vakken van de basisschool!
  Junior Einstein biedt honderdduizenden online opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen. Ook tijdens de coronacrisis kunnen kinderen zo serieus oefenen op hun eigen niveau en grote vooruitgang boeken in hun kennis en vaardigheden.Junior Einstein maakt je wijs! https://www.junioreinstein.nl/
 • Lets's Langaroo! Een speelse online wereld in vijf talen voor ouders en jonge kinderen. https://www.boekstartpro.nl/nieuws/langaroo--een-speelse-online-wereld-in-vijf-talen-voor-ouders-en.html
 • Leesbingo. Met de bingokaart moedig je je kind aan om een periode wat meer te lezen. Maak de bingokaart samen; er staan bijvoorbeeld genoeg ideeën op pinterest.Door de verschillende uitdagingen op de bingokaart wordt het veel leuker om tien minuutjes een boek te pakken. Voor elke leesopdracht kan je een hokje kleuren. Of een stempel zetten of een sticker plakken. Je bingokaart helemaal vol? Dat vraagt om een een leuke beloning!
Lezen
Veel leerkrachten benadrukken het belang van lezen. Ook online zijn er diverse manieren om online te lezen.
 • Zo kun je via Spotify podcasts met kinderverhalen luisteren, bijvoorbeeld de Gouden Boekjes.
 • Via online Bibliotheek kun je e-books lezen en luisterverhalen luisteren.
 • Youtube-kanaal Bieblab> elke dag een nieuwe activiteit.
 • Luisterboeken voor kids https://kinderpodcasts.nl/
 • Via skype, whatsapp, facetime of telefoon kunnen opa en oma voorlezen.

Bewegen
Iedereen heeft beweging nodig, kinderen ook. Probeer te zorgen voor een half uur beweging per dag door in de tuin te spelen voor de richtlijnen van het RIVM voor buitenspelen en activiteiten buitenshuis), lekker te dansen met you tube tutorials en filmpjes.

Goed voor alle spieren; ook de lachspieren! Succes allemaal!

 • Hebben jullie al meegedaan aan de berenjacht? Maak een wandeling door je eigen wijk, zoek en tel de beren die je ziet. Hoeveel tel jij er? Bekijk onze facebook pagina voor meer informatie. 
 • Abonneer je op de nieuwsbrief met beweegtips voor thuis van de gemeenten Hoogeveen en De Wolden http://dewoldenhoogeveen.mark-i.nl/index.php?action=social&chash=1a5b1e4daae265b790965a275b53ae50.491&s=ee65bc71a766d446bdb0ec5237b70e2f
 • Scala Hoogeveen plaatst vrijwel dagelijks dans- en muzieklessen op you tube https://www.youtube.com/playlist?list=PL-9D0KgZvk5JSJ2XQl-3NiK6rkUfM5t2A
 • Ontspannen
  De boog kan niet atlijd gespannen zijn. Met deze tips plan je een leuke time-out.

  Andere plekken met tips:

  Heb je zelf tips?
  Laat het ons weten via marketing Hoogeveen. We zullen deze pagina blijven aanvullen.
  PS. Vergeet niet te genieten van de tijd samen, ondanks deze rare tijden.