Stad Hoogeveen

Veilig & prettig winkelen
De kilometer lange Hoofdstraat is het hart van Hoogeveen. In deze tijden van afstand houden is de 30 meter brede, boulevardachtige straat een extra voordeel om in Hoogeveen je boodschap te doen.
Diverse winkels, horecagelegenheden en markten vormen dé ingrediënten voor een bruisend stadscentrum, en tegelijkertijd is er voldoende ruimte om veilig je boodschap te kunnen doen.

Er staan op 6 locaties tijdens winkeltijden in de binnenstad felgekleurde zuilen om je handen te desinfecteren:

  • Schutstraat ter hoogte van Greving&Greving
  • Tamboerpassage
  • Hoofdstraat, ter hoogte van het Schippershuus, Dierckxens Mannenmode, Hendricks Mannenmode en Readshop !Pet.

Het gebruik is contactloos en eenvoudig: steek je handen door de openingen en spreid je vingers en druk met je voet het voetpedaal in dat de sproeiers bedient. Er wordt dan handalcohol op je handen gesprayd, die je wrijvend over je handen verdeelt.
Als je meer nodig hebt, spray je gewoon nog eens. Als de handen goed ingesmeerd zijn, zijn ze gedesinfecteerd. Hoe het werkt staat stapsgewijs en met afbeeldingen uitgebreid uitgelegd op de zuilen. De zuilen worden dagelijks bijgevuld en gedesinfecteerd.

Niet voor niets is Hoogeveen in de periode 2011 tot 2013 uitverkozen tot beste binnenstad van Nederland! In de lengte van de Hoofdstraat ligt de zogenaamde Cascade. Dit is een waterkunstwerk dat herinnert aan het kanaal dat vlak na de Tweede Wereldoorlog is gedempt.

Bereikbaarheid
Het centrum van Hoogeveen is met de auto en openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. De vele parkeergelegenheden zorgen ervoor dat alle bezoekers de auto op loopafstand van het centrum kunnen parkeren.

Evenementen en activiteiten
Het hele jaar door vinden er tientallen evenementen en activiteiten plaats in Hoogeveen en de omliggende dorpen. Bekijk in de evenementenagenda welke activiteiten er binnenkort plaatsvinden.