Cutureel fietsrondje "In 't karrespoor"

Locatie: Vertrek vanaf Onderduikersmuseum de Duikelaar in Nieuwlande of Museum de Wemme in Zuidwolde
Datum: Iedere donderdag van 4 juni tot 30 oktober.
Tijden: Vertrek vanaf 10.00 uur mogelijk, musea sluiten om 17.00 uur. In juni kan alleen vanuit Nieuwlande gestart worden. 
Website: https://onderduikersmuseumnieuwlande.nl/…/fietsroute-de-du…/ en https://www.dewemme.nl/culturele-fietsrondje-vanuit-de-wem…/
Kosten: € 8,00 p.p. Kinderen 6 t/m 12 jaar € 3,50. Prijs inclusief routeboekje, entree in beide musea, 2x consumptie en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er een leuk aandenken.

Iedere donderdag kun je vertrekken vanaf Onderduikersmuseum de Duikelaar in Nieuwlande. Vanaf 2 juli kun je ook starten bij Museum De Wemme in Zuidwolde.

De route van 38 kilometer is erg afwisselend en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van de Duikelaar kun je ook het Onderduikershol bekijken.
Bezoek in de Duikelaar de tentoonstellingen 'Bestemming onbekend' en 'Gezocht; het verzet van Johannes en Marinus Post'.
Bekijk in De Wemme de grootste verzameling handkarren van Nederland en de nieuwe expositie over 75 jaar vrijheid.De fietsroute en de musea zijn toegankelijk voor scootmobielen.