Cultuur

Hoogeveen beschikt over vijf culturele instellingen. De openbare bibliotheek, het Centrum voor de Kunsten Scala, cultureel centrum Het Podium en theater De Tamboer. Informatie over De Verhalenwerf (voorheen Museum De 5000 Morgen) is te vinden op de pagina Museum.

Openbare bibliotheek Hoogeveen
Aan de Willemskade 27 bevindt zich de openbare bibliotheek van Hoogeveen. Naast de literatuurcollectie is er een Speel-O-Theek en een speciale leerplek voor kinderen. Voor toeristen is er in de bibliotheek veel informatie te vinden over de cultuur en geschiedenis van Hoogeveen. Kijk voor de openingstijden op de website van de bibliotheek.

Theater De Tamboer
De Tamboer, podium voor passie ontvangt jaarlijks tienduizenden bezoekers en genieters. Voor theatervoorstellingen, festivals en concerten, feesten en partijen, maar ook voor zakelijke evenementen zoals productpresentaties, congressen, workshops en teambuildings. Een omgeving om te ontmoeten, te inspireren, te leren, te delen, te ontdekken, te ontplooien en te ontspannen. De Tamboer kleurt je! Bekijk het actuele programma op de website van De Tamboer.

Cultureel centrum Het Podium
Het programma van Het Podium bestaat uit concerten, exposities en theatervoorstellingen. Ook verhuurt Het Podium twee zalen voor feesten en partijen en een oefenruimte waar jonge talenten, bands, toneelgroepen en dansgroepen kunnen repeteren. Voor het programma en ticketverkoop kan je terecht op de website van Het Podium.

Scala centrum voor de Kunsten
Scala Hoogeveen biedt kinderen en jongeren tot 18 jaar de mogelijkheid talent te ontwikkelen in beeldende kunst, fotografie, muziek, toneel en dans. Openingstijden en het exacte aanbod vind je op de website van Scala.